En A-kasse er typisk først noget, folk begynder at tænke på, når de er ude på arbejdsmarkedet. A-kasserne gør dog hvad de kan for at nå ud til unge, allerede mens de endnu studerer. For A-kasserne gælder det om at sætte sig tungt på markedet, og derfor sørger de for at indføre fordele til dem, der melder sig ind i god tid.

Find ud af, hvad du kan med en A-kasse

En A-kasse er for mange ting til at komme med en ordentlig beskrivelse af her. Dette er altså blot en kraftig opfordring til dig, som er studerende, om at sætte dig ind i A-kassernes verden. Måske har dit studie en bestemt tilknyttet A-kasse. Start med at finde ud af dette, og gå eventuelt ind på https://migogkbh.dk/a-kasse/ og kig på de forskellige A-kasser.

Det kan være en fordel at kigge på, hvilke goder, de udbyder, så du vælger den A-kasse, som du får mest ud af. Samtidig er det dog også en fordel, hvis A-kassen er tilknyttet den branche, du kommer til at ende i.

Som studerende kan du typisk få medlemskabet til en meget fordelagtig pris, hvor du næsten kun betaler et symbolsk beløb for at forblive medlem. Så er det først, når du kommer ud på den anden side af studiet, at det begynder at koste. Til gengæld er det også der, det begynder at være en stor økonomisk fordel.

A-kassen er typisk tilknyttet din fagforening, og de hjælper dig med at søge jobs, modtage dagpenge, lave forsikringer og alt muligt andet. De kan hjælpe dig med utroligt meget, faktisk også imens du endnu er studerende. Derfor er det med at undersøge dine muligheder, og folk, der arbejder for A-kasserne er altid meget villige til at fortælle og forklare dine fordele og muligheder.