Der er to forskellige former for dagsmøder; dem, som er spændende og giver et godt udbytte, og dem, som er dårligt struktureret og gør deltagerne trætte. Når der skal holdes møder, er det selvfølgelig vigtigt at gøre dem så spændende som muligt, men det kan være svært, hvis det er tungt materiale, der skal snakkes igennem. Alligevel er der nogle initiativer, du kan tage, hvis møderne skal være så udbytterige som muligt. Eksempelvis kan omgivelserne til mødet være med til at inspirere deltagerne, og derudover kan deltagerne også bidrage med nye og spændende synspunkter.

Hold møderne et inspirerende sted

Når du skal planlægge dagsmøder, er det vigtigt, at du finder en lokation, der passer til formålet. Det skal både kunne huse nok deltagere, men samtidig er det vigtigt, at omgivelserne også er inspirerende. At sidde i et tørt, kedeligt og indelukket kontor kan nemlig give et dårligt udbytte, da der ikke er mulighed for at få frisk luft. I stedet kan du vælge at booke et lokale på et slot eller en herregård. Ved sådan en lokation er der nemlig rig mulighed for også at kunne komme ud og få frisk luft i pauserne eller i løbet af mødet.

Lad deltagerne hjælpe med at sætte dagsordenen

Når der skal holdes et dagsmøde, er der selvfølgelig visse emner, som skal debatteres. Det er derfor vigtigt at have en plan over disse emner. Dog er det en god idé, hvis du i løbet af dagen giver plads og tid til, at deltagerne også kan bidrage med informationer, emner og andet, som har en relevans til det, der bliver snakket om på mødet. Ved at sætte tid af til, at deltagerne kan vende deres egne punkter, kan det nemlig være, at du får flere ideer og bedre udbytte fra mødet, som du ellers ikke ville have fået.