Trænger oliefyret eller gasfyret til at blive udskiftet, er det en god idé at overveje nye og mere grønne energikilder. Solcelleanlæg, luft til vand eller luft til luft og jordvarmeanlæg, er klimavenlige alternativer til olie- og gasfyr. Solceller kan være effektive, hvis dit tag læner i en god vinkel mod solen, men til gengæld er det ikke alle nabolag, der har det fedt med solceller. Et luft-til-vandanlæg kan både være utroligt effektivt, men også mindre opmærksomhedsvækkende end de store solceller. Et luft-til-vandanlæg kan være fuldt ud grøn energi, afhængig af, hvor elektriciteten bliver produceret. Så et luft-til-vandanlæg er ikke blot godt for pungen i det lange løb, men også for miljøet.

Luft-til-vand varmepumper bringer mange fordele

Luft-til-vand varmepumper er specielt velegnede til velisolerede huse, og huse med gulvvarme, men almindelige huse kan også med fordel benytte dem. Varmepumper er sikre, og der er derfor minimal risiko for, at noget skulle kunne gå galt, som f.eks. en eksplosion, der udsletter hele familien. De kan heller ikke forårsage et gasudslip, hvilket er en minimal fordel over naturgas. Luft-til-vand varmepumper er en af fremtidens mest effektive opvarmningskilder, så ved at investere i sådan en varmepumpe, vil du være med på den grønne bølge, og vil kunne sove tungere om natten.

Sæt en varmepumpe op nu

En luft-til-vand varmepumpe tager ikke længe at blive installeret af et professionelt firma, der specialiserer sig inden for denne type varmekilde. Du kan læse mere her. En luft-til-vand varmepumpe trækker energi ud af luften fra udenfor huset, og tilfører så energien til vandet indenfor, der befinder sig i et lukket kredsløb inde i varmepumpen. Dette vand kan du så bruge til radiatorer, eller til brugsvand. Der er som sagt mange fordele ved at installere en luft-til-vand varmepumpe, så det er bare med at begynde at lede. Du bør dog kun købe en varmepumpe, hvis prisen er rimelig.