Hvis man går med overvejelsen at låne penge online, er der en del ting, man skal overveje, inden det er noget man bør kaste sig ud i. Man skal uden tvivl undgå at stå i den situation, hvor man har svært ved at betale sit lån tilbage. Et lån er en alvorlig beslutning, der vil have en længere varig betydning for ens privatøkonomi.

Er det en nødvendighed?

Det er nemt og hurtigt at optage et onlinelån, og derfor skal man tænke sig ekstra godt om. Det er en god idé at finde ud af om det er en nødvendighed, eller om man bør udskyde købet, til man selv har fået sparet op. Her undgår du alle de omkostninger, der forekommer ved at låne penge online.

Man skal huske, at man skal betale rente på hver eneste krone man låner, og derfor skal man helst ikke låne mere, end hvad man har brug for.

Har jeg styr på min økonomi?

Den smarteste måde at se om man har styr på sin økonomi er at lave et budget, som vil hjælpe en med at have et overblik over de faste og variable omkostninger i ens økonomi, så man ved, hvor stort ens forbrug kan være. Man har højst sandsynligt flere faste udgifter, end man lige havde forventet, og derfor skal man altid tænke på at holde sine faste udgifter nede.

Det første man bør tage stilling til før man tager et lån er, hvorvidt man i det hele tage har råd til at låne, da der er renter og gebyrer på alle lån.

Man skal også tænke på, at der kan komme uforudsete udgifter, og her er det vigtigt med en opsparing lige netop til dette formål. Man kan eksempelvis lave en automatisk overførsel fra ens lønkonto til en højrentekonto, med et fast månedligt beløb.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Det er vigtigt man sammenligner alle lån på markedet. Det er sjældent det første og hurtigste, der passer bedst til ens behov. Det er derfor vigtigt at give sig selv et overblik over udbyderne og priserne til hvert enkelt lån, før man låner penge online. Det kan være svært at finde overblik over. lån penge nu, hvor der i forvejen er udvalgt de 3 billigste onlinelån.

Hvad er specielt vigtigt at kigge på, inden man godkender et lån?

Man skal altid læse lånekontrakten, inden man godkender sit lån. Lånekontrakten indeholder først og fremmest de faktiske vilkår og de faktiske beløb, der gælder for ens låneaftale. Vær opmærksom på, at der står det rigtige beløb. Det er det beløb, der går udover ens privatøkonomi måned for måned, og derfor er det vigtigt, at man har det beløb til rådighed i hele låneaftalens løbetid.

En anden ting, der er vigtig at tjekke er udbyderens gebyrer for misligholdelse af låneaftalen. Hvor store eksempelvis rykkergebyrerne og inkassogebyrerne er. Tjek også, hvor lange tidsfristerne er, før man bliver sendt til inkasso. Selvom det højst sandsynligt ikke kommer til at ske, er det alligevel rart at have styr på, hvis det nu skulle gå hen og ske alligevel. Alt i alt skal man vide, hvad man går ind til, før man godkender.

Hvad er godt ved et onlinelån?

Med et onlinelån kan man gøre sine drømme mere virkelige. Det er dit lån, derfor også dine penge og drømme. Ved at låne penge online kan man ansøge nemt og sikkert, og det tager kun 5 minutter at ansøge. Det er gratis og uforpligtende at ansøge online, med 14 dages fortrydelsesret. Man er derfor først forpligtet til lånet, når man har underskrevet med sit NEM-ID.

Når først du har underskrevet udbetales pengene ganske hurtigt til ens bankkonto, som regel efter næste hverdag. Det er dog vigtigt at tjekke løbetiden på tilbagebetalingen, men ellers er det ens egne penge, man kan bruge til, hvad man lige står og mangler.