Renovering eller blot nybyg af et badeværelse er ofte et dyrt projekt. Det er det fordi materialer og håndværkere ofte er dyrere end, hvis det var et almindeligt soveværelse, der skulle laves, og alt dette er jo meget forståeligt. Men det betyder altså også, at det er en rigtig god ide at gøre sig nogle grundige overvejelser om, hvor stort et budget du har til renoveringen, og hvordan den skal finansieres.

Du skal først og fremmest danne dig et overblik over, hvilke og hvor meget materiale du skal bruge.  Herefter kan du lave et overslag til et budget der med tiden vil blive mere præcist. Allerede tidligt i processen skal du dog overveje, hvordan du vil finansiere dette projekt. Derfor får du her en præsentation af hvilke muligheder for finansiering du blandt andet har.

4 måder du kan finansiere badeværelset på

Som sagt er der forskellige måder at finansiere renoveringen af dit badeværelse på. Nogle af dem vil blive præsenteret nedenfor.

 • Opsparing
  Hvis du har en større opsparing til at stå, som var tiltænkt et byggeprojekt, kunne den være en fordel at bruge. At bruge sin opsparing vil helt klart være den billigste løsning, da du vil være fri for at skulle betale renter, som du skal, hvis du tog et lån.
 • Afbetaling
  En anden mulighed for finansiering er igennem det firma der skal bygge for dig. Nogle firmaer tilbyder nemlig, at du kan finansiere dit nye badeværelse gennem dem. Langt de fleste tilbyder at gøre dette med rentefrihed og gebyrfrie afbetalingsmuligheder. Herved får du lov til at betale et mindre beløb over en aftalt periode.
 • Din boligs friværdi
  Hvis du er husejer, har du muligvis mulighed for at tage realkreditlån i dit hus’ friværdi. Fordelen ved dette lån er, at det er end lavere rente end ved et almindeligt lån.
 • Forbrugslån
  Du kan også vælge at tage et forbrugslån – altså et lån uden sikkerhed. Ved forbrugslån er renten dog ofte noget højere, da du ikke bliver bedt om at stille sikkerhed.