Når du skal forsvares i en retssag, så vil du naturligvis gerne have den bedst mulige beskyttelse. Det er derfor vigtigt, at du finder den bedste forsvarsadvokat, som du overhovedet kan. Dette indebærer, at man vurderer forskellige advokaters kompetencer og erfaringer, så man kan fremsætte et tilbud til den bedste af kandidaterne. Det er jo som bekendt dog ikke alle, som har råd til at lægge ud for en dyr forsvarsadvokat, så det er en fordel for de fleste, at vi har opbygget et godt system i Danmark, så man kan få den samme beskyttelse.

Derfor skal du ikke bekymre dig om pris

Når retssagen går i gang, så fastsætter dommeren et salær, som forsvarsadvokaten skal have. Dette salær kan ikke ændre sig, så det er den sum penge, som man kan tilbyde de forskellige forsvarsadvokater. Dette muliggør, at man kan gå på jagt efter den bedst kvalificerede for at få det bedste forsvar. Det kan dog samtidigt være et økonomisk incitament til at gå på jagt efter den bedste advokat, da der er forskel på, om man skal betale penge for forsvarsadvokaten eller om staten lægger ud.

Om du vinder eller taber

Hvis du vinder din sag og bliver erklæret uskyldig, så er du i den heldige situation, at du kan gå fri. Udover det, så er det herefter også statens ansvar at betale forsvarsadvokaten den sum penge, som de er berettiget til. Hvis du derimod taber, så skal du selv stå for at betale for advokaten. Under retssagen lægger staten ud for advokaten, så du ikke skal tænke på det. Det betyder også, at du, hvis du taber, skal betale penge til staten og ikke til den enkelte forsvarsadvokat. Med denne ordning skylder man ikke sin forsvarsadvokat noget i løbet af retssagen og der er derfor ikke noget økonomisk mellemværende.