Det bliver i dag mere og mere populært at handle med aktier. Interessen for aktier og værdipapirer stiger rigtig meget. Det kan skyldes flere forskellige ting.
Lige nu er der negative renter i banken. Det betyder, at man skal betale penge for at have sine penge stående i banken. Derfor vil folk gerne finde måder at investere deres penge og derved undgå at skulle betale de negative renter. Derfor vælger mange at investere deres penge i aktier.
2021 var et rigtig godt aktieår. Der var rigtig stor vækst, hvilket også medførte rigtig store afkast på aktier. Det kan man blandt andet se ved en aktie som DSV aktien.
Styrker
DSV har en række gode styrker. De har en bundsolid økonomi, hvilket gør dem i stand til at kunne opkøbe andre firmaer. DSV er også rigtig gode til at lave forskellige opkøb og integrere dem hurtigt godt i deres virksomhed.
DSV er et transportfirma. Derfor er det også en stor styrke, at de tænker den grønne omstilling ind i deres måde at drive virksomhed på.
Svagheder
En svaghed, som DSV har er, at de ikke selv ejer så meget transportmateriel. De bliver på den måde meget afhængige af deres underleverandører, hvor det godt kan ske, at de svigter. Det kan skabe forskubninger deres forsyningskæde, hvilket kan få store konsekvenser.
Kan man sammenligne DSV aktier med andre aktier?
DSV-aktien er en rigtig populær aktie. Det vidner prisen Per aktie også noget om. Det vil derfor også være oplagt, at man sammenligner aktien med andre aktier. Det kan dog godt være svært at vide, hvilke aktier man kan og skal sammenligne den med.
Man vil gerne undgå at sammenligne en DSV aktie med en ambu aktie eller en Jyske Bank aktie. Det skyldes, at disse virksomheder er meget forskellige. Ambu er en virksomhed, der laver medicinal udstyr og Jyske Bank er en bank. DSV er et transportfirma, hvilket gør dem svære at sammenligne.
Man skal derimod finde en aktie indenfor samme område, som tilbyder de samme tjenester og produkter. På den måde kan man nemmere sammenligne to virksomheder.