Vil du ligesom så mange andre gerne gøre noget for at forbedre det miljø, som vi dagligt alle sammen er med til at belaste på en eller anden måde? Og er du lige nu i gang med en større renovering af dit køkken? Så er du sikkert allerede nu ved at finde ud af, hvad du skal vælge at investere i for også at være miljøbevidst. Har du i den forbindelse givet din nye kogeplade nogen overvejelser?

 

El og vand

Det lyder måske ikke som det mest oplagte valg, nu hvor du måske også skal ud og finde en ny opvaskemaskine, et nyt køleskab og en ny ovn. Dette er nemlig alle ting, der kræver en stor mængde el og/eller vand, og derfor er det meget oplagt, at der her kan foretages nogle valg, således der bliver tænkt på miljøet. Og det samme gør sig gældende med den belysning, du har i køkkenet, for her har du sikkert allerede sørget for nogle gode og effektive sparepærer.

 

Din kogeplade behøves ikke at belaste miljøet

Men har du også tænkt på din kogeplade? Kogepladen bruges næsten dagligt eller måske endda flere gange dagligt, og derfor er det også en god ide at give den nogle tanker. Det kan for eksempel være en fordel at finde frem til en model, der er energibesparende, således det sikres, at du ikke bruger en masse unødvendige penge på din elregning. Og du kan ligeledes finde en med nogle smarte funktioner. Det kan blandt andet være, at pladen kan slukke af sig selv, hvis ikke den har været taget i brug i lang tid, det kan være, at den kan låses, således den ikke kan blive tændt ved en fejl eller noget helt tredje. Uanset hvad så er sådanne besparende tanker både smarte for dig og for miljøet.