3 tips til at øge produktiviteten på arbejdet
- 18. november 2020
- 0
Produktivitet og trivsel er vigtige elementer på en arbejdsplads. De fleste bruger 7,5 timer på arbejdet hver dag, men det er ikke altid at dette kommer til udtryk i dagens præstationer. Det er nemlig meget normalt at miste koncentrationen på arbejdet af og til, men arbejdet skal jo stadig udføres. Men hvordan kan man styrke produktiviteten? En nem måde at komme koncentrationsbesvær til livs på er ved at skabe større motivation på kontoret. En undersøgelse viser nemlig, at motiverede ansatte har 38 % større sandsynlighed for at have en koncentration over gennemsnittet – og det kan ses på produktiviteten. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan styrke motivation og skabe mere engagerede ansatte, der leverer bedre resultater.
Prioritér de fysiske rammer på arbejdspladsen
Et godt arbejdsmiljø har stor betydning for, hvordan de ansatte trives på jobbet. Det kan derfor have stor indflydelse, hvis man bruger tid på at dekorere og indrette arbejdspladsen. Det kan f.eks. betyde julepynt til jul eller smukke blomster og planter til hverdag. Det kan også være helt lavpraktisk med skærmvægge for at nedsætte støjniveauet. Derudover gavner det også de ansatte, hvis de primært arbejder under naturligt lys. Naturligt lys giver nemlig ifølge en undersøgelse gladere medarbejdere, mindre fravær og mindre sygdom.
Skab et positivt arbejdsmiljø
Et positivt arbejdsmiljø giver mange fordele, som f.eks. medarbejdere, der glæder sig til at komme på arbejde og yder deres bedste hver eneste dag. Et positivt arbejdsmiljø kan skabes på mange måder. Det kan f.eks. gøres ved at sikre en åben kommunikation og dermed gøre det muligt for alle at dele deres meninger og holdninger. Det gør det lettere at løse konflikter og styrker samarbejdet. Det er også en god idé at anerkende store præstationer og gode resultater. Det kan gøres direkte med ros, men kan også fint gøres afsluttende på året med firmajulegaver.
Hold pauser
Pauser i løbet af arbejdsdagen øger produktiviteten og faktisk også kreativiteten – specielt hvis man inddrager lidt motion i pauserne. Mangel på pause kan modsat føre til stress og udmattelse, som kan blive meget dyrt for virksomheden. Medarbejderne vil derfor uden tvivl gøre et bedre stykke arbejde, når de holder flere pauser i løbet af arbejdsdagen. Ideelt skal man holde en pause efter 90 minutter, da kroppen så har brug for ny energi – og det får man bedst væk fra arbejdet, gerne udenfor i den friske luft.