Du ønsker et bedre arbejdsmiljø for dine medarbejdere, men ved ikke hvor du skal starte. Der er mange måder at gribe denne forbedring an på. Du kan eventuel inddrage dine medarbejdere, hvis din virksomhed er på et mindre stadie med få medarbejdere, eller nedsætte et arbejdsmiljø-udvalg, der kan bryde hjernen med gode idéer til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Ny indretning

Et nyt tiltag kunne være at få indrettet kontoret på en anderledes måde, der blot giver et nyt pust til udtrykket. Med i overvejelser om en ny indretning er det vigtigt, du tænker på din egen, men også dine medarbejderes behov. Du kunne eksempelvis overveje:

  • Skrivebordsmøbelment
  • Kunderne
  • Personaleområde

Det kan være arbejdsopgaverne i din virksomhed kræver et skrivebordsmøbelment til hver medarbejder. Kunderne er formentlig de vigtigste for din virksomhed, og du vil gerne byde dem ordentlig velkommen. Det kan være din virksomhed ønsker kontakt med kunderne i samme rum, som kontoret er, og indretningen derfor skal bære præg af flere sektionsopdelinger eller højborde med dertilhørende siddeplads. Eller kontoret også skal indeholde en mødesektion, hvor der er plads til et langbord, hvilket gør det nemmere at samle alle medarbejdere enten til måltider eller personalemøder.

Andre arealer

Det behøver nødvendigvis ikke at være kontoret, der kræver ny indretning. Det kan også være nogle af de andre arealer, som er i virksomheden. Udenomsarealer i form af sofasæt ude på gangen eller et nyt bord-bænke-sæt på den lille terrasse i udeområderne. Derudover kan du også overveje toiletarealerne, hvorvidt de trænger til et nyt pust. Alt fra udskiftning af løbende toiletter til nyopsatte håndtørrere, eller et helt tredje tiltag. En udskiftning af det ene toilet, der kan blive et rum, som flere kan benytte i form af urinaler. Du kan undersøge de mange muligheder nærmere her, så du kan få skab et bedre arbejdsmiljø til dine medarbejdere.